Förflytta dig till innehållet
Näytä video »
JAA

Christel von Frenckell-Ramberg, Hedvigs Minne r.f. -yhdistyksen entinen rahastonhoitaja

”Tarvitsimme leveämmät hartiat”

Christel von Frenckell-Ramberg toimi Hedvigs Minne r.f.  -yhdistyksen rahastonhoitajana vuonna 2017, kun yhdistys päätti lahjoittaa Axel ja Hedvig Haartmanin perintöä hallinnoineen yhdistyksen pääoman Åbo Akademin säätiölle. Pieni yhdistys oli hoitanut Haartmanien taiteilijakotia Naantalissa, taidekokoelmaa sekä sijoitussalkkua aina Axel Haartmanin (1877-1969) kuolemasta lähtien.  

– Axel ja Hedvig Haartman halusivat, että heidän perintönsä tulee suomalaisen tieteen ja taiteen käyttöön. Yhdistys toteutti heidän visiotaan parhaimman kykynsä mukaan, mutta ajan myötä tajusimme, että tarvitsemme isommat hartiat jotta lahjoittajien toive toteutuu. Koimme, että Åbo Akademin säätiö on vakavasti otettava toimija ja että säätiön toiminta myös sopi yhteen Haartmanien testamentin kanssa, von Frenckell-Ramberg toteaa. 

Tänään yhä useampi hyötyy Haartmanien perinnöstä. Pariskunnan koti toimii museona, taidekokoelmasta vastaa ammattilaiset ja sijoitukset kasvavat säätiön toimesta.

– Jokaisen yhdistyksen pitäisi miettiä tulevaisuuttaan. Onko yhdistyksellä tarpeeksi resursseja hoitaa pääomaansa? Meille lahjoitus Åbo Akademin säätiölle oli tapa varmistaa, että Axel ja Hedvig Haartmanin viimeinen toive toteutuu. 

Mitä sinä haluat tukea?
Suuntaa lahjoituksesi.

Lahjoita »