Förflytta dig till innehållet
Näytä video »
JAA

Solubiologian professori Cecilia Sahlgren

Haaveena keho, joka parantaa itsensä

Professori Cecilia Sahlgren on Åbo Akademin huippututkimusyksikön CellMechin tutkimusjohtaja. Åbo Akademin säätiö tukee yksikköä 250 000 euron vuotuisella apurahalla vuoteen 2023 saakka. CellMechin tutkimusryhmän tavoitteena on löytää keholle oikeat molekulaariset ohjeet, joiden avulla keho voi muodostaa itse uutta kudosta ja jopa kokonaisen elimen.

“Solubiologia on kokeellista ja työskentelyämme voi verrata lasten leikkimiseen. Mekin kokeilemme ja saamme uutta tietoa leikin avulla, Sahlgren sanoo.”

Sahlgren on vakuuttunut siitä, että seuraavan vuosisadan aikana olemme biologisen vallankumouksen edessä. Solut ovat elämän ohjelmisto, ja solujen tuntemus auttaa ihmiskuntaa ratkaisemaan nykypäivän suurimmat terveyteen, ilmastoon ja energiaan liittyvät haasteet.

“Jatkuvan tuen avulla voimme lähestyä unelmaa itsensä parantavasta ruumiista laajalla rintamalla. Rahoitus mahdollistaa laajan yhteistyön, huippuosaajien rekrytoinnin, uusimman tekniikan käytön ja uusien mallijärjestelmien kehittämisen, Sahlgren toteaa.”

Lahjoita

Mitä sinä haluat tukea?
Suuntaa lahjoituksesi.

Lahjoita »