Förflytta dig till innehållet
Näytä video »
JAA

Näyttelijä ja Åbo Svenska Teaterin teatterinjohtaja Jukka Aaltonen

Ilman taidetta emme ole ihmisiä

Jukka Aaltonen on toiminut Åbo Svenska Teaterin näyttelijänä ja teatterinjohtajana vuodesta 2015. Åbo Akademin säätiö omistaa Suomen vanhimman teatterirakennuksen, jossa Åbo Svenska Teater toimii vastikkeetta. Säätiö on myös tukenut teatteria investoimalla näyttämötekniikkaan.

“Åbo Svenska Teater on ruotsinkielinen tila Turussa. Se on paikka jossa voi kokoontua, kokea, saada uusia vaikutelmia ja vahvistusta itselleen, Aaltonen sanoo.”

Aaltonen on vakuuttunut siitä, että ihminen tarvitsee taidetta ja kulttuuria ja että teatteria tullaan tekemään aina jossakin muodossa. Taide auttaa meitä ymmärtämään, miten ihmiset ja yhteiskunta toimii. Taiteen kautta esitämme sisäiseen maailmaamme liittyviä kysymyksiä, myös sellaisia, joita ei voida kuvata sanoin.

“Toivon, että teatterin, taiteen ja kulttuurin käsitteet laajenevat tulevaisuudessa, jotta ne voivat merkitä ihmisille eri ​​asioita, samalla kun kaikki tuntevat olevansa osallisia. Jokainen voi tehdä taidetta, osallistua ja löytää uusia tapoja kerääntyä kulttuurin ympärille, Aaltonen sanoo.”

Haluatko tukea Åbo Svenska Teateria?

Lahjoita

Mitä sinä haluat tukea?
Suuntaa lahjoituksesi.

Lahjoita »